Yangın ve Bina Tahliye Tatbitakatımız

Hastanemizde meydana gelebilecek bir yangın olayında başta Hastane Afet Planında görev verilen personellerimize gerekli müdahele becerilerini kazandırmak, diğer tüm çalışanların doğru davranışları sergileyerek uygun bir şekilde tahliye olamalarını sağlayarak tecrübe kazandırmak ve meydana gelebilecek aksaklıkları tespit etmek amacıyla uyguladığımız tatbikatımız başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. 1-5 Nisan 2019 tarihleri arasında öncelikle personel eğitimlerimizi tamamladıktan sonra tatbikatımızı gerçekleştirdik. Eğitimler ve tatbikatlar sırasında herhangi bir kazaya mahal verilmemiş olup herhangi bir iş kazası ile karşılaşılmamıştır.

Senaryomuz gereği hastanemiz 3. katında bulunan yemekhanede kontrollü yangın başlatılmıştır, bir personelimiz mahsur kalmış, 3 personelimiz ise çeşitli derecelerde yaralanmıştır. Yaralanan ve mahsur kalan personellerin bir an önce tahliye edilmeleri için öncelikle Hastane Kurtarma Ekibimiz tahliye çalışmalarını başlatmış ve 2 yaralıyı tahliye etmiştir. Çalışmalarımız devam ederken haber verilen Ambulans, UMKE, AFAD ve İtfaiye ekipleri de en kısa sürede hastanemize ulaşmışlardır. AFAD ekibimiz yoğun bakım servisinde dumandan etkilenerek baygın olan 1 yaralı personelimize müdahele ederek tahliyesini gerçekleştirmiştir. UMKE ekibimiz de 1 yaralıya müdahale ederek tahliyesini gerçekleştirmiştir. Tahliye edilen yaralılarımız ambulansımız ile nakledilmişlerdir. İtfaiye ekibimiz ise yemekhanede mahsur kalan personelimizin tahliyesini sepetli araç ile gerçekleştirmiştir.

Başarılı bir şekilde tamamlanan tatbikatımıza katkı sunan tüm kurumlara, personelimize ve panik yaratmayarak büyük bir sabırla destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

haptatbikatı 1   haptatbikatı 2

haptatbikatı 3   haptatbikatı 12