Yoğun Bakım Ünitesi Refakatçi Politikası
10 Mart 2022

Hastalarımızın iyileşme sürecine olumlu etkisi nedeniyle hasta ziyareti kurumumuz için önemlidir. Öncelikle bu süreçte bize destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Ortak amacımız, hastalarımızın en iyi tedavi hizmetini alarak hastanemizden sağlıklı bir şekilde ayrılmasıdır. Bu nedenle ziyaret sırasında hastalarımızı korumak ve hastane enfeksiyonunu engellemek amacıyla kurallar belirlenmiştir. Bize ve hastanıza destek olmak amacıyla lütfen aşağıda belirtilen konulara hassasiyet gösteriniz.

Erişkin Yoğun bakım ünitelerimizde hastalarımızı enfeksiyonlardan koruyabilmek için hasta ziyareti kısıtlı yapılmaktadır.

Hastanızın yattığı yoğun bakım ünitesine ait ziyaret saatleri aşağıda belirtilmiştir. Belirtilen saatlerde; birinci derece yakınlar öncelikli olmak üzere, sadece bir kişinin hastanızı kısa süreli ziyaret etmesine izin verilmektedir.

Özel durumlar için doktorunuz ile görüşmeniz gerekmektedir.

Yoğun bakım ünitelerimize 12 yaşından küçük çocuklar ziyaretçi olarak kabul edilmemektedir.

Yoğun bakım ünitelerimizde ziyaret saatleri; yoğun bakım sorumlusu hemşiresi veya doktoru tarafından yoğun bakım şartlarına göre değiştirebilir veya iptal edilebilir.

Ziyaret sırasında, herhangi bir hastamızda gelişebilecek acil durum ve muayene nedeniyle ziyaretinizin sonlandırılması istenebilir.

Erişkin yoğun bakım ünitemizde ziyaret saatlerimiz 10 dakika ile sınırlıdır.

Yoğun bakım ünitelerimize çiçek ve gıda maddeleri kabul edilmemektedir.

Solunum yolu enfeksiyonu bulgunuz (öksürük, hapşırık, burun akıntısı) varsa, ziyaretinizi ertelemeniz hastanızın sağlığı açısından önemlidir.

Yoğun bakım ünitelerimize refakatçi kabul edilmemektedir.

Ziyaret için yoğun bakım ünitesine alınacağınız zaman, ünitemiz çalışanlarının içeri girerken uymanızı istediği kurallara (önlük giyme, maske takma, elleri antiseptik ile ovma gibi) uyunuz.

Ziyaretiniz esnasında yoğun bakım ünitesi içinde yüksek sesle konuşmayınız, yoğun bakım doktoru veya hemşiresinin bilgisi dışında hastanızı cep telefonu ile görüştürmeyiniz, hastanızın ve yoğun bakım ünitesinin görüntülerini almayınız, hastanıza ve etrafındaki cihazlara dokunmayınız, hasta yataklarına oturmayınız.

Ziyaret bitiminde yoğun bakım ünitesinden çıkarken ellerinizi mutlaka yıkayınız veya el antiseptiği ile ovunuz.

Hastanızın tedavisi devam ettiği sürece yoğun bakım ünitelerinin önünde beklemeyiniz. Hastanızın iletişim bilgileri dosyasında bulunduğundan, ihtiyaç halinde size mutlaka ulaşılacaktır.

Hastanız hakkında bilgi almak için aşağıdaki telefon numaralarından doktor ile görüşebilirsiniz.

Yenidoğan yoğun bakım ünitemizde aile merkezli bakım uygulanmaktadır. Bebeğin sağlığı ve gelişimi için özellikle anne-babanın bebekleri ile daha fazla zaman geçirmeleri yenidoğan yoğun bakım ünitemiz tarafından desteklenen bir bakım felsefesidir.

Yeni doğan ünite içinde acil durum olmadığı sürece ; Anne  beslenme zamanlarında,  babalar ise ilk yatışında ve gün içinde hemşirelerin uygun gördüğü zaman diliminde  bebeklerini ziyaret edebilirler .

Yeni doğan ünitesine anne-baba haricinde yakınların yeni doğan ünitesine ziyareti kabul edilmemektedir.

Yeni doğan ünitesine bebeklerin kardeşleri  sadece hemşirelerin uygun gördüğü zaman diliminde  bebeği ziyaret edebilirler .

Yoğun Bakım Ünitesi

Ziyaret Saati

Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi

Hafta İçi saat 12:00-13:00 arasındadır.

Hafta sonu ziyaretimiz yoktur.

ACİL ŞİFALAR DİLER, GÖSTERDİĞİNİZ ÖZENDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.