Tunceli’de ilk kez kapalı myom alma ameliyatı gerçekleştirildi
14 Şubat 2022

Tunceli'de ilk kez bir hastaya Laparoskopik Myomektomi (Kapalı Myom Alma) operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.
  Tunceli Devlet Hastanesi’ne 31 yaşındaki Y.U., sıkça rastlanan myom ve anormal rahim kanaması şikayetiyle başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından ilk defa Kapalı Myom Alma ameliyatı yapılma kararı alındı. Op. Dr. Erkan Şimşek ve Op. Dr. Çağdaş Özdemir operasyonu başarı ile gerçekleştirdi. Ameliyat sonrası, Y.U. sağlığına kavuştu.
   Kentte ilk kez gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Sercan Özaydın, “Hastanemizde Y.U. isimli kadın hastamıza, maalesef günümüzde 2545 yaş aralığında kadınlarda sıkça rastladığımız myom ve anormal rahim kanaması nedeniyle Op. Dr. Erkan Şimşek ve Op. Dr. Çağdaş Özdemir tarafından Kapalı Myom Alma Ameliyatı operasyonu başarı ile uygulandı. Hastamız sağlığına kavuşturulmuştur” dedi.

Haberin Detayı için linki tıklayınız

myom ameliyati.Jpeg