Hastanemizde başarıyla gerçekleştirilen aksillofemoral bypass ameliyatı

Periferik arter hastalığı olarak adlandırılan bacak ve kol atar damarlarının çeşitli derecelerde daralması veya tamamen tıkanması, toplumda 50 yaş üzeri bireylerde %13 oranında görülmektedir. Yürürken baldır bölgesinde ağrı sebebiyle durup dinlenme ihtiyacı ile hastalık belirti verir. Hastamız Yusuf Kazgan (70 yaş), bu şikayetle başvurduğu dış merkezde 5 yıl önce iliofemoral bypass cerrahisi geçirmiş, fakat sigara içmeye devam etmesi sebebiyle takılan yapay damar tıkanmıştır. Bu dönemdeki şikayetlerinin tekrarlaması üzerine, gelen hastanın yapılan fizik muayene ve görüntüleme tetkikleri sonucu hastaya aksillofemoral bypass yapılmasına karar verildi. Bu ameliyat ile sol kolu besleyen atar damardan sol bacağı besleyen atar damara köprüleme yöntemi ile kan taşınmış oldu. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonrasında hastanın ayağı ısındı, ayak sırtından el ile nabız almak mümkün hale geldi. Hastanemizde gerçekleştirilen başarılı ameliyatımızda, başta bize destek veren hastane yönetimi olmak üzere tüm ameliyathane ekibi ve hastanın ameliyat sonrası takibini yapan servis ekibine teşekkür ederiz.

Hast.jpeg