Hastanemizde Yangın ve Bina Tahliye Tatbikatı Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirilmiştir.

Sayın Valimiz Tuncay SONEL, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr.Sercan ÖZAYDIN, Başhekimimiz Op.Dr. Çağdaş ÖZDEMİR ‘in desteği ve Fırat Kalkınma Ajansının katkılarıyla hastanemizde meydana gelebilecek bir yangın olayında, başta Hastane Afet Planında görev verilen personellerimize gerekli müdahale becerisi kazandırmak, diğer tüm çalışanların doğru davranışlar sergileyerek uygun bir şekilde tahliye olmalarını sağlayıp tecrübe kazandırmak ve meydana gelebilecek aksaklıkları tespit etmek amacıyla uyguladığımız tatbikatımız başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Senaryomuz gereği hastanemiz 3.katında bulunan yemekhanede yangın başlamıştır. Yangın nedeniyle bir personelimiz mahsur kalmış, 3 personelimiz ise çeşitli derecede yaralanmıştır. Yaralanan ve mahsur kalan personellerin bir an önce tahliye edilmeleri için öncelikle hastane kurtarma ekibimiz tahliye çalışmalarını başlatmış ve 2 yaralıyı tahliye etmiştir.

Çalışmalarımız devam ederken haber verilen Ambulans, UMKE ve İtfaiye ekipleri de en kısa sürede hastanemize ulaşmışlardır.

UMKE ekibimiz de 1 yaralıya müdahale ederek tahliyesini gerçekleştirmiştir. Tahliye edilen yaralılarımız ambulansımız ile nakledilmişlerdir.

İtfaiye ekibimiz ise yemekhanede mahsur kalan personelimizin tahliyesini sepetli araç ile gerçekleştirmiştir.

Başarılı bir şekilde tamamlanan tatbikatımıza katkı sunan çalışanlarımız, tüm ekiplerimiz ve kıymetli basın mensuplarına teşekkür ederiz.

• tatbikat1.jpeg
  • tatbikat2.jpeg