2024 pembe kod tatbikatı
17 Mayıs 2024

2024 YILI PEMBE KOD TATBİKAT SENARYOSU

03.05.2024 Tarih ve Saat 12:30 sularında hastanemiz doğum servisinde doğum yapan bebek hastanın annesi, bebeği yatağına bırakarak lavaboya gitmiştir. Döndüğünde bebeğinin yerinde olmaması üzerine annesinin telaşlı bir şekilde servis sorumlu hemşiresini bilgilendirmesi sonucunda tüm serviste arama yapılmış ancak yapılan bu aramalar sonucunda bebek bulunamamıştır. Bunun üzerine Sorumlu Hemşire tarafından saat 12.33 da  3333 tuşlanıp Pembe kod çağrısı yapılmıştır. Çağrıya istinaden Hastane İdari ve Mali İşler Müd.Yrd. tarafından bilgi akışı sağlanmış ve bilgi akışı düzenlenmiştir. Çağrıyı alan güvenlik görevlileri anında olay yerine intikal etmişlerdir. Güvenlikten sorumlu personel , telsiz ile anons geçerek Pembe kod verildiğini tüm giriş çıkışların kapatılması gerektiğini söylemiş olup, ekiplerin ivedilikle olay yerine gitmesini istemiştir. Teknisyenler tarafından asansörler durdurulmuş ve hastane giriş çıkış kapıları ‘’Bebek’’ bulunana kadar güvenlik görevlileri tarafından kapatılarak önlemler artırılmıştır. Güvenlik kameraları  güvenlik şefi tarafından incelenerek bebeğin kaçırıldığı görülmüştür. Bebek yangın merdiveninden kaçırılırken  psikiyatri polikliniği girişinde bulunan orada bulunan güvenlik görevlileri tarafından suçüstü yakalanıp hastane polis odasına götürülerek emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. Bebeğin bulunmasıyla aynı telefondan 3333 aranıp çağrı 2 dakika içerisinde sonlandırılmıştır. Bebek, Başhekim yardımcısı ve görevli personeller eşliğinde anneye teslim edilmiş ve son olarak AD.FR.03 PEMBE KOD OLAY BİLDİRİM FORMU düzenlenerek tatbikat sonlandırılmıştır.

Tatbikat Yeri:

Kadın Hastalıkları  ve Doğum servisi

Tatbikat Tarihi ve Saati:

03/05/2024                  14:30

Tatbikatta Rol Alanlar