Hastanemiz Başhekimliği koordinasyonunda, Hastane Afet ve Acil Durum Planı Hazırlama Komisyonu toplantısı yapıldı.
01 Şubat 2024

Hastanemiz Başhekimliği koordinasyonunda, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Hazırlama Komisyonu toplantısı yapılmış olup afet ve acil durum planlanması hakkında bilgiler verildi. Hastanemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Birimince hazırlanan 2024 Hastane Afet ve Acil Durum Planı kapsamında:

• Hastanemizde 4 adet acil çıkış merdiveni ve 2 adet acil durum toplanma alanı mevcuttur. Acil çıkış merdivenleri ve kaçış güzergahları yönlendirme levhaları ile gösterilmiştir. Toplanma alanlarında da acil toplanma levhaları asılarak toplanma yerleri belirlenmiştir. Ayrıca bina içinde A Blokta her katta yatay toplanma alanları mevcuttur. A ve D Bloktaki acil çıkış kapılarından çıkış yapıldığında otopark alanında poliklinik girişi karşısındaki toplanma alanına gidilir. B ve C Bloktaki acil çıkış kapılarından çıkış yapıldığında otopark alanında acil servis girişi karşısındaki toplanma alanına gidilir. Çalışan, hasta ve hasta yakınları ile ziyaretçilerin tahliyesi acil çıkış kapılarından yapılmaktadır. Afet ve acil durumlarda HAP Başkanı onay vermedikçe asansörler kullanılamaz.
  • Afet ve acil durumlarda veya acil servis kapasitesinin yetersiz olduğu durumlarda triyaj alanı olarak otopark alanı acil servis ön kısmı kullanılacaktır.
  • Hastanemizde yangın söndürme ve uyarı sistemi mevcut olup herhangi bir yangın durumunda devreye girmektedir. Her alanda yangın söndürme dolapları, yangın söndürme cihazları ve yangın ikaz butonları mevcuttur.
  • Afet ve acil durumlarda Sahra Çadırının Atatürk Stadyumunda kurulması için Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile, Personelimizin konaklama yeri için Tunceli Türk Telekom Fen Lisesi ile, personelin su ve gıda ihtiyacının karşılanması için Hastane Yemekhane Firması ile, hasta sevki durumunda Elazığ Fethi Sekin Hastanesi ile protokol yapılmıştır.

• hap1
    • hap2